Een paar weken geleden had ik bedacht, dat ik wilde gaan bloggen. Ik wist goed wat ik wilde namelijk WordPress en een strakke simpele site. Ik wilde mijn blog ook zelf maken. Nu ja, zelf, natuurlijk met hulp van mensen die daar verstand van hebben.

Goed gevoel

Ik vind het fijn als iemand alles al uitgezocht heeft. Als ik een ‘expert’ stap voor stap kan volgen. Zo nam ik vroeger altijd hetzelfde mobiele abonnement als een mijn vriendinnen. Zij vergeleek namelijk uitgebreid alle providers.

Voor mijn blog ben ik op zoek gegaan naar iemand mij in mijn taal uitlegt wat ik moet doen. Zodat ik het begrijp. Iemand die ook aangeeft welke functionaliteiten ik moet aanvinken. Iemand bij wie ik een goed gevoel had. Ik ben uitgekomen bij webtalis.nl. Maikel van de Weerd legt duidelijk, met filmpjes en met tekst, stap voor stap uit wat je moet doen. Ik heb alles opgevolgd. Het is me gelukt. Een blog bouwen is inderdaad best simpel.

Punten op de i

Ik ben nu nog bezig met de punten op de i. Daar gaat wel wat meer tijd in zitten. Inmiddels heb ik na uren gestoei een ‘Over mij’ pagina op de plek waar ik hem wil hebben. Ook kan je mijn blog nu volgen. Ik moet nog wel regelen dat ik echte landingspagina’s heb voor als je je aan- of afmeldt. Ik wil me ook nog gaan verdiepen in SEO, zodat zoekmachines mijn blog bijvoorbeeld meteen laten zien in zoekresultaten.

In het openbaar

Jij kunt volgen hoe ik mijn site aanpas. Hoe ik functionaliteiten toevoeg en hoe ik ze soms weer verwijder. Ik doe dit namelijk in het openbaar op de live-omgeving van mijn blog. Tips zijn natuurlijk altijd welkom.