Dit was de vraag die ik mezelf stelde. Starten met bloggen, betekent dat ik weer iets bij moet houden. Waar ik ook echt tijd aan moet besteden. Bloggen is niet iets, dat ik even doe. Dat zit niet in mijn systeem.

Maar goed, bloggers in mijn directe omgeving hebben me enthousiast gemaakt. Ik vind het leuk om te lezen wat zij schrijven, de energie die het ze geeft etc.. Ik geloof ook echt in de positieve dingen die het bloggen me kan brengen. Ik ga op een andere manier kijken naar de dingen om me heen. Bijvoorbeeld naar de artikelen die ik lees. Ik sta anders stil bij de zaken die op mijn pad komen. En last but not least, communicatie is mijn vak. Dat is echt mijn ding.

Springen

Toch is er een groot verschil of ik mijn vak uitoefen voor een opdrachtgever of voor mezelf. Bij een opdrachtgever breng ik mezelf. Ik neem mijn kennis en ervaring mee. Maar alles wat ik daar doe, heeft te maken met mijn opdracht. Gesprekken die ik voer, plannen die ik schrijf, middelen die ik uitwerk, ze hebben allemaal te maken met mijn opdrachtgever. Met zijn producten, zijn processen, zijn uitdagingen en met zijn speelveld.

Met een eigen blog laat ik echt mezelf zien. Kies ik de onderwerpen. Geef ik mijn mening, deel ik mijn worstelingen. Dat vind ik best spannend. En dat is dus precies de reden, dat ik besloten heb om te gaan. Om te springen en te starten met bloggen.